Fazer Vegan Oat Choco

(62g)

Wegańska czekolada.

15,99 zł

Obecnie brak na stanie
Wydaj 200,00 zł by zyskać darmową dostawę!

Słodkość z Finlandii, czyli czekolada od kultowej firmy Fazer. "Fazer Vegan Oat Choco" to bezmleczna alternatywa dla mlecznej czekolady. Do jej produkcji użyto fińskich owsów i kakaowca Arriba. Produkt jest odpowiedni dla osób nietolerujących laktozy, chcących unikać produktów mlecznych lub będących weganami. Fazer w Finlandii jest jak Hershey's w Stanach, jak Lind w Szwajcarii, czy jak Wedel w Polsce. Spróbuj czekolady z północy i przekonaj się sam dlaczego jest ona ulubioną czekoladową marką w Finlandii :)

Karl Fazer urodził się w Helsinkach w 1866 roku i od najmłodszych lat uwielbiał łączyć smaki. Zapragnął zostać cukiernikiem i uczył się swego fachu w Berlinie, Paryżu i Sankt Petersburgu w uznanej cukierni G. Berrina. Następnie 17 września 1891 roku, po zdobyciu doświadczenia w zawodzie, otworzył francusko-rosyjską cukiernię przy Kluuvikatu 3 w Helsinkach. Popyt na produkty Fazera rósł proporcjonalnie z ich różnorodnością. Wraz z rozwojem Karl w 1897 postanowił tworzyć słodycze przemysłowo, dla szerokiego grona odbiorców. Właśnie w tym roku otworzył nową czteropiętrową fabrykę w Tehtaankatu w centrum Helsinek. Karl Fazer zmarł jesienią 1932 r. w wieku 66 lat, ale firma cały czas się rozwija. Warto dodać, że do dziś Fazer jest firmą rodzinną i pracuje w niej już czwarte pokolenie Karla Fazera.

Masa netto
62g
Cena za 100g
25,79 zł
Kraj pochodzenia
Finlandia
Skład
Cukier, masło kakaowe, mąka OWSIANA (14%), masa kakaowa, emulgator (lecytyna SOJOWA), sól morska, naturalny aromat (wanilia). Może zawierać mleko, orzechy, migdały i inne zboża zawierające gluten.. W czekoladzie masa kakaowa minimum 42%.

Related products

Scrummy
Wczytywanie...