Sempio Gochujang Vegan Pepper Paste
(500g)Pikantna pasta paprykowa z fermentowaną soją oraz kleistym ryżem - wegańska.
19,99 zł
Pasta Sempio Gochujang to koreańska pasta z ostrych, czerwonych papryczek, kleistego fermentowanego ryżu oraz soi. Jej wyrazisty, pikantny smak wzbogaci praktycznie każdą potrawę. Możesz dodać ją do wszystkiego, gdzie masz ochotę zaostrzyć smak potrawy. W Korei stosowana jest do większości najpopularniejszych potraw koreańskich m.in podawana jest przy kiszeniu warzyw np. kimchi. Wersja wegańska.
Azjaci dobrze znają się na fermentacji ponieważ jest ona w ich kulturze od bardzo dawna. Sfermentowane składniki przedłużały żywotność dań, czyniły je zdrowszymi i smaczniejszymi. Oryginalna receptura pasty paprykowej sprawi, że gotowanie stanie się dla Ciebie ciekawsze i smaczniejsze. :)