Sempio Gochujang Hot Pepper Paste 500g

(500g)

Pikantna pasta paprykowa z fermentowaną soją oraz kleistym ryżem.

Data ważności
2022-04-07
W koszyku
szt.
W magazynie
7 szt.
Dostawa w ciągu
1-4 dni robocze

13,99 zł

Dostępny

Pasta Sempio Gochujang to koreańska pasta z ostrych, czerwonych papryczek, kleistego fermentowanego ryżu oraz soi. Jej wyrazisty, pikantny smak wzbogaci praktycznie każdą potrawę. Możesz dodać ją do wszystkiego, gdzie masz ochotę zaostrzyć smak potrawy. W Korei stosowana jest do większości najpopularniejszych potraw koreańskich m.in podawana jest przy kiszeniu warzyw np. kimchi.

Azjaci dobrze znają się na fermentacji ponieważ jest ona w ich kulturze od bardzo dawna. Sfermentowane składniki przedłużały żywotność dań, czyniły je zdrowszymi i smaczniejszymi. Oryginalna receptura pasty paprykowej sprawi, że gotowanie stanie się dla Ciebie ciekawsze i smaczniejsze. :) 

Masa netto
500g
Cena za 100g
2,80 zł
Kraj pochodzenia
Korea Południowa
Skład
Fermentowany ryż (ryż, sól, woda), syrop glukozowy, mieszanka przypraw (czerwona papryka w proszku, sól, czosnek, cebula, woda), ostra papryka w proszku, fermentowana pasta sojowa (soja, woda, sól), alkohol, woda, sól, ekstrakt z pszenicy, sos sojowy (soja, woda, sól, ekstrakt z pszenicy), alkohol, ekstrakt drożdżowy), ekstrakt czosnkowy.

Related products

Scrummy
Wczytywanie...