Fazer DaCapo

(20g)

Batonik z nadzieniem z trufli rumowej, oblany ciemną czekoladą.

Data ważności
2024-06-08
W koszyku
szt.
W magazynie
Dużo
Dostawa w ciągu
1-4 dni robocze

2,99 zł

Dostępny
Wydaj 200,00 zł by zyskać darmową dostawę!

Jadł go prawdopodobnie niemal każdy Fin, bo Fazer w Finlandii jest jak Hershey's w Stanach, jak Lind w Szwajcarii, czy jak Wedel w Polsce. A co można powiedzieć o samym batoniku Fazer Da Capo? Był to pierwszy baton Fazera- istna klasyka która ma ponad sto lat. To połączenie nadzienia z trufli rumowej z polewą deserowej czekolady Fazer. Spróbuj batonika z północy i przekonaj się sam dlaczego jest to ulubiona czekoladowa marka w Finlandii :)

Karl Fazer urodził się w Helsinkach w 1866 roku i od najmłodszych lat uwielbiał łączyć smaki. Zapragnął zostać cukiernikiem i uczył się swego fachu w Berlinie, Paryżu i Sankt Petersburgu w uznanej cukierni G. Berrina. Następnie 17 września 1891 roku, po zdobyciu doświadczenia w zawodzie, otworzył francusko-rosyjską cukiernię przy Kluuvikatu 3 w Helsinkach. Popyt na produkty Fazera rósł proporcjonalnie z ich różnorodnością. Wraz z rozwojem Karl w 1897 postanowił tworzyć słodycze przemysłowo, dla szerokiego grona odbiorców. Właśnie w tym roku otworzył nową czteropiętrową fabrykę w Tehtaankatu w centrum Helsinek. Karl Fazer zmarł jesienią 1932 r. w wieku 66 lat, ale firma cały czas się rozwija. Warto dodać, że do dziś Fazer jest firmą rodzinną i pracuje w niej już czwarte pokolenie Karla Fazera.

Masa netto
20g
Cena za 100g
14,95 zł
Kraj pochodzenia
Finlandia
Skład
Cukier, masa kakaowa, syrop glukozowy, masło kakaowe, tłuszcz roślinny (palmowy, shea), rum, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz mleczny, serwatka w proszku (z mleka), emulgator (lecytyna sojowa), aromaty, maraskino. Może zawierać ziarna zawierające orzechy, migdały i gluten. Co najmniej 47% kakao w ciemnej czekoladzie.

Related products

Scrummy
Wczytywanie...