Fazer Julia Suklaapatukka Bar

(18g)

Batonik z owocową marmoladą w polewie z ciemnej czekolady.

2,99 zł

Obecnie brak na stanie
Wydaj 200,00 zł by zyskać darmową dostawę!

Jadł go prawdopodobnie niemal każdy Fin, bo Fazer w Finlandii jest jak Hershey's w Stanach, jak Lind w Szwajcarii, czy jak Wedel w Polsce. A co można powiedzieć o samym batoniku Fazer Suklaapatukka? Julia to elegancka klasyka, którą Finowie lubią od lat pięćdziesiątych. Baton w nieodparty sposób łączy wyrafinowaną ciemną czekoladę i aksamitną owocową marmoladę. A co najlepsze, wszystkie pyszne czekoladki Fazer są wykonane w 100% z odpowiedzialnego wytwarzania kakao. Ciesz się elegancką chwilą pyszności w towarzystwie Julii.

Karl Fazer urodził się w Helsinkach w 1866 roku i od najmłodszych lat uwielbiał łączyć smaki. Zapragnął zostać cukiernikiem i uczył się swego fachu w Berlinie, Paryżu i Sankt Petersburgu w uznanej cukierni G. Berrina. Następnie 17 września 1891 roku, po zdobyciu doświadczenia w zawodzie, otworzył francusko-rosyjską cukiernię przy Kluuvikatu 3 w Helsinkach. Popyt na produkty Fazera rósł proporcjonalnie z ich różnorodnością. Wraz z rozwojem Karl w 1897 postanowił tworzyć słodycze przemysłowo, dla szerokiego grona odbiorców. Właśnie w tym roku otworzył nową czteropiętrową fabrykę w Tehtaankatu w centrum Helsinek. Karl Fazer zmarł jesienią 1932 r. w wieku 66 lat, ale firma cały czas się rozwija. Warto dodać, że do dziś Fazer jest firmą rodzinną i pracuje w niej już czwarte pokolenie Karla Fazera.

Masa netto
18g
Cena za 100g
16,61 zł
Kraj pochodzenia
Finlandia
Skład
Cukier, syrop glukozowy, woda, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, substancja żelująca (E440), regulatory kwasowości (E330, E331, E337), tłuszcz mleczny, emulgator (lecytyna sojowa), substancja konserwująca (E202), aromaty. Może zawierać orzechy, migdały i ziarna zawierające gluten. Gorzka czekolada zawiera co najmniej 47% kakao.

Related products

Scrummy
Wczytywanie...