Lindt Cioccolato Latte Con Nocciole Intere

(100g)

Włoska, mleczna czekolada z orzechami laskowymi. 

Data ważności
2024-05-31
W koszyku
szt.
W magazynie
Sporo
Dostawa w ciągu
1-2 dni robocze

17,99 zł

Dostępny
Wydaj 200,00 zł by zyskać darmową dostawę!
Bogata i jakże ciekawa historia początków znanej na całym świecie marki Lindt skłoniła nie tylko Ciebie do spróbowania tej wyśmienitej, mlecznej czekolady z orzechami laskowymi. 
Był rok 1879, kiedy to Rudolphe Lindt pragnął stworzyć czekoladę, którą cechowałaby miękkość, przyjemność i zmysłowość. Niestety w tamtych czasach czekolada była twarda: ciężko było ją wyprodukować i zjeść. Wszystkie te określenia dalekie były od rzeczywistości, aż do pewnego przełomowego wydarzenia… Rudolphe Lindt, znany z bycia lekkoduchem, opuścił fabrykę, nie kończąc swojej pracy i co więcej, nie wyłączając maszyn. Maszyny pracowały nieprzerwanie przez cały weekend. Kiedy Rudolphe Lindt wrócił do fabryki w poniedziałkowy poranek, doznał początkowo szoku. W mieszalniku znalazł twardą, spaloną masę czekoladową, która lśniła i wspaniale pachniała. Spróbował jak smakuje i po raz pierwszy poczuł, jak czekolada rozpuszcza się w ustach. Był w siódmym niebie.

Od ponad 150 lat wytwórcy czekolady zarówno w Szwajcarii, jak i na całym świecie, próbują odkryć tajemnicę rodzinnej receptury czekolad Lindt. Do tej pory nikomu się to nie udało. Rozpływająca się w ustach czekolada Rudolphe’a Lindta pozostaje nie tylko synonimem znanej na całym świecie szwajcarskiej czekolady, ale też symbolem innowacyjności i wynalazczego talentu wziętych przedsiębiorców z tego małego kraju w sercu Europy: z ojczyzny czekolady Lindt.

Masa netto
100g
Cena za 100g
17,99 zł
Kraj pochodzenia
Włochy
Skład
Cukier, orzechy laskowe masło kakaowe, mleko w proszku, pasta kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku, laktoza, ekstrakt ze słodu jęczmniennego, emulgator (lecytyna sojowa, aromaty.

Related products

Scrummy
Wczytywanie...