Lindt Bianco Ricetta Originale

(100g)

Klasyczna biała czekolada.

Data ważności
2024-10-31
W koszyku
szt.
W magazynie
Sporo
Dostawa w ciągu
1-2 dni robocze

14,99 zł

Dostępny
Wydaj 200,00 zł by zyskać darmową dostawę!
Bogata i jakże ciekawa historia początków znanej na całym świecie szwajcarskiej marki Lindt skłoniła nie tylko Ciebie do spróbowania tej wyśmienicie mlecznej, białej czekolady produkowanej na włoski rynek. Cała biała, idealna... rozpływająca się w ustach. Tego nie da się opisać słowami, musisz sam doznać tej rozkoszy.
Był rok 1879, kiedy to Rudolphe Lindt pragnął stworzyć czekoladę, którą cechowałaby miękkość, przyjemność i zmysłowość. Niestety w tamtych czasach czekolada była twarda: ciężko było ją wyprodukować i zjeść. Wszystkie te określenia dalekie były od rzeczywistości, aż do pewnego przełomowego wydarzenia… Rudolphe Lindt, znany z bycia lekkoduchem, opuścił fabrykę, nie kończąc swojej pracy i co więcej, nie wyłączając maszyn. Maszyny pracowały nieprzerwanie przez cały weekend. Kiedy Rudolphe Lindt wrócił do fabryki w poniedziałkowy poranek, doznał początkowo szoku. W mieszalniku znalazł twardą, spaloną masę czekoladową, która lśniła i wspaniale pachniała. Spróbował jak smakuje i po raz pierwszy poczuł, jak czekolada rozpuszcza się w ustach. Był w siódmym niebie.

Od ponad 150 lat wytwórcy czekolady zarówno w Szwajcarii, jak i na całym świecie, próbują odkryć tajemnicę rodzinnej receptury czekolad Lindt. Do tej pory nikomu się to nie udało. Rozpływająca się w ustach czekolada Rudolphe’a Lindta pozostaje nie tylko synonimem znanej na całym świecie szwajcarskiej czekolady, ale też symbolem innowacyjności i wynalazczego talentu wziętych przedsiębiorców z tego małego kraju w sercu Europy: z ojczyzny czekolady Lindt.

Masa netto
100g
Cena za 100g
14,99 zł
Kraj pochodzenia
Włochy
Skład
Cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, laktoza, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty. Może zawierać orzechy laskowe.

Related products

Scrummy
Wczytywanie...