Szu Shen Po Sesame Mochi

(210g)

Mochi wypełnione pastą z sezamem. 

Data ważności
2024-11-13
W koszyku
szt.
W magazynie
Sporo
Dostawa w ciągu
1-2 dni robocze

13,99 zł

Dostępny
Wydaj 200,00 zł by zyskać darmową dostawę!

Mochi w japońskim stylu, które przyjechało do nas z Tajwanu. Delikatne ciasto mochi zostało wypełnione pastą sezamową, a z wierzchu posypane czarnym i jasnym sezamem.

Mochi to miękkie i elastyczne ciasto, wyrabiane z kleistego ryżu, bądź mąki ryżowej. Jest składnikiem wielu tradycyjnych dań i deserów japońskiej kuchni. Często występują w połączeniu z pastą z czerwonej fasoli anko. Z takiej właśnie kompozycji powstają mochi zwane daifuku (dosłownie „wielkie szczęście”) - okrągłe, kolorowe ciasteczka o ciągnącej konsystencji, wypełnione słodkim nadzieniem. Uwielbiane w Japonii i wciąż zyskujące na popularności w innych krajach, stanowią pyszny deser. 

Masa netto
210g
Cena za 100g
6,66 zł
Kraj pochodzenia
Tajwan
Skład
Maltoza, pasta sezamowa (sezam, orzech ziemny, fasola adzuki, cukier, glukoza, emulgator: E471, olej sojowy, aromat sezamowy, sól), ryż kleisty w proszku 14%, cukier, sezam, woda, aromat sezamowy, środek konserwujący: E202, emulgator: e471, substancja zagęszczająca: E415.

Related products

Scrummy
Wczytywanie...