Szu Shen Po Red Bean Mochi

(210g)

Mochi z nadzieniem z pastą z czerwonej fasoli. 

Data ważności
2024-11-13
W koszyku
szt.
W magazynie
Sporo
Dostawa w ciągu
1-2 dni robocze

13,99 zł

Dostępny
Wydaj 200,00 zł by zyskać darmową dostawę!

Miękkie, ryżowe ciasteczka w stylu japońskim z Tajwanu. Delikatne ciasto mochi zostało nadziane pastą z czerwonej fasoli. Szczególnie polecamy osobą które poszukują nowych i ciekawych niedostępnych w Polsce. :)

Mochi to miękkie i elastyczne ciasto, wyrabiane z kleistego ryżu, bądź mąki ryżowej. Jest składnikiem wielu tradycyjnych dań i deserów japońskiej kuchni. Często występują w połączeniu z pastą z czerwonej fasoli anko. Z takiej właśnie kompozycji powstają mochi zwane daifuku (dosłownie „wielkie szczęście”) - okrągłe, kolorowe ciasteczka o ciągnącej konsystencji, wypełnione słodkim nadzieniem. Uwielbiane w Japonii i wciąż zyskujące na popularności w innych krajach, stanowią pyszny deser. 

Masa netto
210g
Cena za 100g
6,66 zł
Kraj pochodzenia
Tajwan
Skład
Maltoza, pasta z fasoli adzuki 27% (fasola adzuki 42,6%, maltoza, cukier, olej sojowy), ryż kleisty w proszku, cukier, proszek z ziemniaków, woda, substancja konserwująca: E202, emulgator: E471, substancja zagęszczająca: E415.

Related products

Scrummy
Wczytywanie...