Alce Nero Pesto Alla Genovese
(130g)Pesto ze świeżej bazylii z parmezanem oraz pecorino romano.
23,99 zł
Pesto Alla Genovese to klasyka włoskiej kuchni, a dzięki słoiczkowi od Alce Nero mamy dla Was doskonałą pozycje na szybki obiad! Gęste pesto bazyliowe z dodatkiem króla włoskich serów Parmigiano Reggiano, a zaraz po nim sera owczego Pecorino Romano w kompozycji z orzechami piniowymi.
Sposób przygotowania obiadu z Pesto Alla Genovese:
1. W osolonej wodzie ugotuj makaron typu spaghetti np. dostępny w naszym sklepie Rummo lub Garofalo.
2. Zawartość słoiczka, lekko podsmaż na niewielkiej ilości oleju.
3. Wymieszaj podsmażone pesto z ugotowanym makaronem, dodając pół szklanki wody z jego gotowania.
4. Dokładnie wszystko wymieszaj i GOTOWE!