Gogi Japanes Bread Crumbs Low Fat
(200g)Chrupiąca panierka Panko o obniżonej zawartości tłuszczu.
13,99 zł
Panko to bardzo popularna, japońska panierka zbożowa do różnorakich smażonych potraw. Lekka i chrupiąca, a przy tym delikatniejsza od znanej nam bułki tartej, otula jedzenie chrupiącą skórką, która zapewnia wyjątkowe wrażenia smakowe.
Na azjatyckich street foodzie znajdziesz szeroki wybór przekąsek zanurzonych w chrupiącej panierze i smażonych na głębokim oleju. Zaskocz swoich znajomych pomysłowością i przygotuj smażone przekąski w panierce panko! Obtocz w niej krewetki, wszelkiego rodzaju mięsko, zblanszowane warzywa i ciesz się ich zupełnie nowym smakiem. :D
Sposób przygotowania: Przygotowane produkty do smażenia możesz przyprawić solą i pieprzem. Delikatnie pokryj je mąką, a następnie zanurz w rozbełtanym jajku i obtocz w panierce panko. Odczekaj 3-4 minuty. Po tym czasie produkty są gotowe do smażenia. Olej do smażenia na głębokim tłuszczu powinien być rozgrzany do temperatury 180°C. Warzywa smażymy 1-1½ minuty, a krewetki i mięso około 2-3 minuty.