Zotter Labooko Peru 100% Chocolate
(65g)Wysokiej jakości czekolada o zawartości 100% kakao. Produkt wegański, bez laktozy.
19,99 zł
Zotter Peru 100% to absolutnie czysta czekolada. Do jej produkcji użyto delikatnego, a w związku z tym idealnego do tego rodzju czekolad, kakao pochodzącego z Peru. Jedząc tę czekoladę poczujesz tylko smak gorzkiego, cierpkiego, bogatego w smaku, ekscytującego kakao.
O firmie Zotter
Marka wysokiej jakości czekolad i produktów czekoladowych wytwarzanych w technologii bean-to-bar, czyli od ziarna kakaowca do czekolady. Oznacza to, że w fabryce nie używają tanich półproduktów, a jedynie wysokiej jakości, wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, które sami poddają obróbce. Warto również dodać, że składniki używane do produkcji czekolad pochodzą z ekologicznych upraw zgodnych z zasadą fair trade. Doskonałe składniki, niezwykła kreatywność i gust w komponawaniu smaków, opakowania zaprojektowane przez niemieckiego artystę Andreasa H. Gratze sprawiają, że czekolady Zotter są jedyne w swoim rodzaju.
Firmę założył ceniony, znany na całym świecie w swojej branży, austriacki cukiernik, chocolatier Józef Zotter. Swoją fabrykę otworzył w 1999 roku w Bergl w Austrii. Dzisiaj Zotter sprzedaje rocznie aż 15 milionów czekolad na całym świecie.