Zotter Labooko Nicaragua 50% Chocolate
(70g)Wysokiej jakości czekolada mleczna zawierająca min. 50% kakao.
19,99 zł
"Najlepsza mleczna czekolada na świecie" to słowa na temat właśnie tej tabliczli czekolady, które wyszły z ust znanego krytyka czekolad Georga Bernardiniego. Jest on autorem książki "The Chocolate Tester". Do jej napisania stestował 2700 czekolad od 271. firm z 38. państw. Tak w niej opisał Zotter Nicaragua 50%:
"Zotter jest w stanie zapewnić sobie wieloletnią dominację w kategorii czekolad mlecznych dzięki tej wspaniale zbalansowanej, nie za słodkiej – lecz również nie za gorzkiej - czekoladzie. Mlecznokremowa, z wyraźnie odznaczającymi się posmakami, wyczuwalnym aromatem nikaraguańskiego kakao.
Prawdziwy majstersztyk!"
O firmie Zotter
Marka wysokiej jakości czekolad i produktów czekoladowych wytwarzanych w technologii bean-to-bar, czyli od ziarna kakaowca do czekolady. Oznacza to, że w fabryce nie używają tanich półproduktów, a jedynie wysokiej jakości, wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, które sami poddają obróbce. Warto również dodać, że składniki używane do produkcji czekolad pochodzą z ekologicznych upraw zgodnych z zasadą fair trade. Doskonałe składniki, niezwykła kreatywność i gust w komponawaniu smaków, opakowania zaprojektowane przez niemieckiego artystę Andreasa H. Gratze sprawiają, że czekolady Zotter są jedyne w swoim rodzaju.
Firmę założył ceniony, znany na całym świecie w swojej branży, austriacki cukiernik, chocolatier Józef Zotter. Swoją fabrykę otworzył w 1999 roku w Bergl w Austrii. Dzisiaj Zotter sprzedaje rocznie aż 15 milionów czekolad na całym świecie.