Zotter White Chocolate with Almonds
(70g)Wysokiej jakości biała czekolada z migdałami i erytrytolem.
19,99 zł
Niestety większość białych czekolad dostępnych na rynku dobrowadza do zderzenia czołowego z cukrem. Wyprodukować dobrą białą czekoladę to sztuka. Na szczęście udała się ona Józfowi Zotterowi dzięki dobrze dobranym, z odpowiednią proporcją oraz wysokiej jakości składnikom. Zottter White Chocolate with Almonds to aromatyczna czekolada, rozpuszczająca się w temperaturze ciała, z dodatkiem organicznego mleka, prawdziwej wanilii z Madagaskaru, wzbogacona świeżo uprażonymi migdałami. To obowiązkowa pozycja dla fanów białej czekolady.
O firmie Zotter
Marka wysokiej jakości czekolad i produktów czekoladowych wytwarzanych w technologii bean-to-bar, czyli od ziarna kakaowca do czekolady. Oznacza to, że w fabryce nie używają tanich półproduktów, a jedynie wysokiej jakości, wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, które sami poddają obróbce. Warto również dodać, że składniki używane do produkcji czekolad pochodzą z ekologicznych upraw zgodnych z zasadą fair trade. Doskonałe składniki, niezwykła kreatywność i gust w komponawaniu smaków, opakowania zaprojektowane przez niemieckiego artystę Andreasa H. Gratze sprawiają, że czekolady Zotter są jedyne w swoim rodzaju.
Firmę założył ceniony, znany na całym świecie w swojej branży, austriacki cukiernik, chocolatier Józef Zotter. Swoją fabrykę otworzył w 1999 roku w Bergl w Austrii. Dzisiaj Zotter sprzedaje rocznie aż 15 milionów czekolad na całym świecie.