Cote d'or Bloc noir Amandes
(180g)Belgijska ciemna czekolada z całymi migdałami.
23,99 zł
Belgijska czekolada jest uważana przez wielu za najlepszą na świecie. Skąd jej fenomen na taką skalę światową? Sukces tkwi w najwyższej jakości ziaren kakao, których belgijscy producenci używają do produkcji tabliczek. Cote d'or Bloc noir Amandes to klasyczny smak, belgijskiej, ciemnej czekolady, która ma intensywny smak kakao. Została ona wzbogacona całymi migdałami, które dodają chrupkości, a także subtelnie orzechowego smaku do czekolady, co tworzy wyjątkowe połączenie.
Przekonaj się sam czy czekolady z Belgii zasługują na miano najlepszej! Dla nas zdecydowanie tak!
Côte d'Or to producent belgijskiej czekolady, należący do Mondelēz International. Côte d'Or zostało założone w 1883 r. Przez Charlesa Neuhausa, producenta czekolady, który użył nazwy Côte d'Or, nawiązując do starej nazwy współczesnej Ghany, która jest źródłem wielu ziaren kakaowych stosowanych w produkcji czekolady.
Belgowie spożywają 600 milionów produktów Côte d'Or rocznie. Fabryka Côte d'Or w Halle (niedaleko Brukseli) produkuje codziennie 1,3 miliona mignonnet (małych tabliczek czekolady) i dwa miliony słodyczy czekoladowych.