Virginias Turron Avellana Bombon

(200g)

Nugat czekoladowy z praliną z orzechów laskowych. 

Data ważności
2023-03-31
W koszyku
szt.
W magazynie
Dużo
Dostawa w ciągu
1-4 dni robocze

14,99 zł

Dostępny

Pyszna trufla z ciemnej czekolady z praliną z orzechów laskowych z Reus, która zamienia ten nugat w słodką przyjemność.

Wyszedł on spod rąk hiszpańskiej marki Virginias, która produkuje turrony i czekoladę od 1932 roku. 

Nougat to typowy hiszpański słodycz w okresie świątecznym, chociaż jego konsumpcja staje się coraz bardziej powszechna o każdej porze roku. Jest to słodkie ciasto otrzymywane przez gotowanie miodu (lub cukrów), do którego dodaje się obrane i prażone migdały. Do tej masy można dodać białka jaja do zemulgowania. Wspomniane ciasto jest następnie zagniatane i tradycyjnie nadaje się mu ostateczny kształt prostokątnej tabletki lub ciasta.

Dwie najważniejsze odmiany Turron to Jijona Nougat (miękka) i Alicante Nougat (twarda), chociaż istnieje również wiele innych wariantów.

Masa netto
200g
Cena za 100g
7,50 zł
Kraj pochodzenia
Hiszpania
Skład
Kuwertura z mlecznej czekolady (cukier, masło kakaowe, odtłuszczone mleko w proszku, pasta kakaowa, serwatka w proszku (mleko), tłuszcz mleczny, pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), kuwertura gorzka czekolada (pasta kakaowa, cukier, masło kakaowe , emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), pralina z orzechów laskowych (orzechy laskowe i cukier), olej słonecznikowy, orzechy laskowe, margaryna, ryż dmuchany (mąka ryżowa, cukier i sól), aromaty.
Nowy

Related products

Scrummy
Wczytywanie...