San Shu Gong Rice Cake Mochi Taro
(180g)Miękkie, mochi z pastą z taro.
13,99 zł
Mochi to jeden z symboli Japonii oraz słodyczy azjatyckich. Jeśli nie próbowałeś jeszcze mochi to nie masz na co czekać, to tak jakbyś nie próbował nigdy polskiego ptasiego mleczka :)
Przed Wami mochi pochodzące z Tajwanu. Na tej wyspie jest bardzo dużo ich producentów więc można powiedzieć, że doszli do perfekcji w ich produkcji. Delikatne ciasto mochi zostało uformowane w małe rolki i jest o słodkim smaku. Sam środek został wypełniony gęstym, nadzieniem o smaku słodkiej pasty z taro.
Taro to roślina korzeniowa, która jest bardzo popularna w kuchniach Azji, Afryki i na Pacyfiku. Jest to składnik o niezwykłym, nieco słodkawym smaku, który przypomina połączenie wanilii i batata. Ma charakterystyczny fioletowy kolor, który dodaje wyrazistości każdemu mochi.
Każde ugryzienie to unikalne doświadczenie, które łączy tradycyjną azjatycką sztukę cukierniczą z egzotycznym smakiem taro. Idealne do podania na deser lub jako unikalny dodatek do popołudniowej herbaty.