Betty Crocker Red Velvet Cake Mix

(425g)

Ciasto do samodzielnego przyrządzenia z użyciem piekarnika.

16,99 zł

Obecnie brak na stanie

Red Velvet Cake emanuje wyrafinowaniem dzięki swojemu głębokiemu, czerwonemu, soczystemu wnętrzu oraz subtelnie czekoladowym smaku.

Złap swój fartuch, wyjmij naczynie do mieszania i nastaw piekarnik na 180C.

Wystarczą trzy kroki abyś mógł delektować się tym wyśmienitym deserem. :)

Potrzebujesz jeszcze:

  • 105 ml oleju roślinnego
  • 200ml wody
  • 3 jajka
  • bitej śmietany/kremu
  • 2 x dobrze natłuszczonej formy do ciasta.

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj ze sobą jajka, olej, wodę oraz zawartość saszetki 'cake mix', aby powstała gładka i kremowa masa (mieszaj około 2-3 minuty).
  2. Wlej równomiernie masę do wcześniej przygotowanych przez Ciebie dwóch form do ciasta.
  3. Piec na środku piekarnika 23-28 minut. Poczekaj do wystygnięcia i złącz dwie warstwy ciasta kremem/bitą śmietaną. Następnie, całe ciasto okryj kremem, pokrój na kawałki.... i delektuj się tym wspaniałym smakiem :)
Waga
425g
Cena za 100g
4,00 zł
Kraj pochodzenia
Anglia
Skład
Cukier, mąka pszenna, zredukowany tłuszcz kakaowy (3%), dekstroza, olej palmowy, substancje spulchniające: fosforan jednowapniowy, wodorowęglan sodu; modyfikowana skrobia kukurydziana, skrobia kukurydziana, emulgatory: estry-1,2-diolowe estry kwasów tłuszczowych, stearyolo 2-laktylanu sodu; sól, aromat, stabilizator: guma ksantanowa; barwnik: ekstrakt z papryki, karmin.

Scrummy
Wczytywanie...