Casillo La Pizza Farina Tipo "00" W260
(1kg)Profesjonalna, włoska mąka pszenna typu 00, o współczynniku W260.
7,99 zł
Marzysz o zrobieniu idealnego ciasta na pizze? Jesteś na dobrej drodze, bo zrobisz je dzięki włoskiej, profesjonalnej mące Casillo . Jest bardzo drobno mielona, na śnieżnobiały pył. Wysoce elastyczna, całkowicie wyczyszczona typ "00" W260. Czym jest tajemniczy współczynnik W? To parametr wskazujący siłę danej mąki. Im wyższy współczynnik "W", tym ciasto w trakcie wyrabiania wchłonie więcej wody. Będzie ono bardziej elastyczne i będzie mogło dłużej wyrastać, dzięki czemu pizza po upieczeniu będzie miała idealną strukturę i chrupkość! Przygotujesz dzięki niej również idealną foccacie.
Czas wyrastania ciasta na tej mące - Casillo "00" W260 w temperaturze pokojowej, będzie wyrastać od 4,5h-7h, w lodówce proces ten można wydłużyć do 48h.