Selezione Casillo Farina Tipo "0" W260

(1kg)

Profesjonalna, włoska mąka pszenna typu 0, o współczynniku W260.

Data ważności
2021-04-24
W koszyku
szt.
W magazynie
Dużo
Dostawa w ciągu
1-2 dni

6,99 zł

Dostępny

Marzysz o zrobieniu idealnego ciasta na pizze? Jesteś na dobrej drodze, bo zrobisz je dzięki włoskiej, profesjonalnej mące Casillo . Jest bardzo drobno mielona, na śnieżnobiały pył. Wysoce elastyczna, całkowicie wyczyszczona typ "0" W260. Czym jest tajemniczy współczynnik W? To parametr wskazujący siłę danej mąki. Im wyższy współczynnik "W", tym ciasto w trakcie wyrabiania wchłonie więcej wody. Będzie ono bardziej elastyczne i będzie mogło dłużej wyrastać, dzięki czemu pizza po upieczeniu będzie miała idealną strukturę i chrupkość! Przygotujesz dzięki niej również idealną foccacie.

Czas wyrastania ciasta na tej mące - Casillo "0" W260 w temperaturze pokojowej,  będzie wyrastać od 4,5h-7h, w lodówce proces ten można wydłużyć do 48h.

Waga
1kg
Cena za 100g
0,70 zł
Kraj pochodzenia
Włochy
Skład
Gładka mąka pszenna zwyczajna typ '0' W260.

Related products

Scrummy
Wczytywanie...