Molisana Spaghetti Al Nero Di Seppia
(500g)Czarny makaron spaghetti z dodatkiem seppi, produkowany przy użyciu matryc z brązu.
18,99 zł
Czarny makaron od La Molisana z dodatkiem tuszu mątwy, idealnie sprawdzi się jako dodatek do dań i sosów z rybami i owocami morza. Czarny makaron ma niepowtarzalny smak :D
Sposób przygotowania: Zagotować wodę z łyżką soli, wrzucić makaron i gotować około 8 minut.
Od dawna jest to jeden z najbardziej znanych i popularnych rodzajów makaronów na całym świecie. Makaron Molisana zawiera 14,5% białka na 100g co stanowi jedną z najwyższych wartości na rynku wśród makaronów. Wytłaczanie przez matrycy z brązu oraz wydłużony proces wyrabiania makaronu, sprawia że makaron jest niezwykle sprężysty, i nie skleja się, jednocześnie ma szorstką i porowatą powierzchnię. Potrawy dużo lepiej do niego przywierają, dzięki czemu całe danie idealnie ze sobą współgra.