Sempio Doenjang Soybean Paste

(460g)

Sfermentowana pasta sojowa

Data ważności
2022-05-16
W koszyku
szt.
W magazynie
Sporo
Dostawa w ciągu
1-4 dni robocze

9,99 zł

Dostępny

Pasta Sempio Doenjang to koreańska pasta przyrządzona z sfermentowanej soi. Doenjang to inaczej koreańskie miso. Podstawą przygotowania pasty jest Meju, czyli wysuszona na słońcu soja. Pasta ta ma wyrazisty i mocny smak, charakterystyczny dla kuchni koreańskiej. :) 

Azjaci dobrze znają się na fermentacji ponieważ jest ona w ich kulturze od bardzo dawna. Sfermentowane składniki przedłużały żywotność dań, czyniły je zdrowszymi i smaczniejszymi. Oryginalna receptura pasty sprawi, że gotowanie stanie się dla Ciebie ciekawsze i smaczniejsze. :) 

Masa netto
460g
Cena za 100g
2,17 zł
Kraj pochodzenia
Korea Południowa
Skład
Soja, sól, napoje spirytusowe, mąka pszenna, woda, drożdże koji kin starter (Asp. Oryzae).

Related products

Scrummy
Wczytywanie...