Fazer Domino Choco Patkis

(180g)

Ciasteczka z nadzieniem trufli miętowej Patkis. 

Data ważności
2023-05-01
W koszyku
szt.
W magazynie
8 szt.
Dostawa w ciągu
1-4 dni robocze

16,99 zł

Dostępny

Domino pozostaje najbardziej lubianym biszkoptem w Finlandii od czasu jego wprowadzenia na rynek w 1953 roku. Domino to ciasteczek w stylu Oreo od skandynawskiej marki Fazer.

Domino Pätkis pokryty pyszną mleczną czekoladą Fazer, wypełniony truflą miętową. Ciastka Domino są wytwarzane w 100% z odpowiedzialnego wytwarzania kakao. Rozpieszczaj się Domino Choco Pätkis lub zaproś swoich przyjaciół, którzy tak jak Ty kochają połączenie mięty z czekoladą. W polewie z mlecznej czekolady Fazer kryje się jedwabiście gładkie nadzienie truflowe Pätkis.

Karl Fazer urodził się w Helsinkach w 1866 roku i od najmłodszych lat uwielbiał łączyć smaki. Zapragnął zostać cukiernikiem i uczył się swego fachu w Berlinie, Paryżu i Sankt Petersburgu w uznanej cukierni G. Berrina. Następnie 17 września 1891 roku, po zdobyciu doświadczenia w zawodzie, otworzył francusko-rosyjską cukiernię przy Kluuvikatu 3 w Helsinkach. Popyt na produkty Fazera rósł proporcjonalnie z ich różnorodnością. Wraz z rozwojem Karl w 1897 postanowił tworzyć słodycze przemysłowo, dla szerokiego grona odbiorców. Właśnie w tym roku otworzył nową czteropiętrową fabrykę w Tehtaankatu w centrum Helsinek. Karl Fazer zmarł jesienią 1932 r. w wieku 66 lat, ale firma cały czas się rozwija. Warto dodać, że do dziś Fazer jest firmą rodzinną i pracuje w niej już czwarte pokolenie Karla Fazera.

Masa netto
180g
Cena za 100g
9,44 zł
Kraj pochodzenia
Finlandia
Skład
Cukier, mąka pszenna, tłuszcz roślinny (palmowy), całkowicie uwodorniony tłuszcz roślinny (kokosowy), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, masło kakaowe, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia pszenna, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgator (soja) lecytyna), sól, substancja spulchniająca (E500), aromaty (w tym olejek miętowy). Może zawierać orzechy laskowe, jaja i inne zboża zawierające gluten. W czekoladzie mlecznej masa kakaowa minimum 30%.

Related products

Scrummy
Wczytywanie...