Ajinomoto Monosodium Glutamate 200g

(200g)

Glutaminian sodu- wzmacniacz smaku umami. 

Data ważności
2027-01-11
W koszyku
szt.
W magazynie
4 szt.
Dostawa w ciągu
1-4 dni robocze

6,99 zł

Dostępny

Glutaminian sodu czyli wzmacniacz smaku umami, stanowi nieodłączny element kuchni azjatyckiej. Ponad 100 lat temu, glutaminian został wyodrębniony do postaci proszku i stosowany jako codzienna przyprawa, jak sól czy pieprz. :) Azjaci cenią sobie go przede wszystkim dzięki pogłębieniu smaku potraw. To właśnie japoński chemik w 1908 roku, jako pierwszy dokonał izolacji kwasu glutaminowego z wodorostów kombu.

Wypróbuj Ajinomoto w swojej kuchni! Japońskie wyrażenie Aji no moto oznacza "esencję smaku". :)

Wyprodukowano we Francji pod ścisłą kontrolą i licencją Japońskiej firmy AJINOMOTO w Tokio. 

Masa netto
200g
Cena za 100g
3,50 zł
Kraj pochodzenia
Francja
Skład
Glutaminian monosodowy.

Scrummy
Wczytywanie...