Lindt Crema Nocciole Spread

(200g)
Aksamitny krem czekoladowy z orzechami laskowymi.

31,99 zł

Obecnie brak na stanie
Wydaj 200,00 zł by zyskać darmową dostawę!

Doskonałość czekolady Lindt, poczujesz również w kremie do smarowania, który został zamknięty w szklanym słoiczku. Krem ​​do smarowania z orzechami laskowymi Lindt to idealne połączenie włoskich orzechów laskowych i delikatnego kakao, któremu nie można się oprzeć.

Był rok 1879, kiedy to Rudolphe Lindt pragnął stworzyć czekoladę, którą cechowałaby miękkość, przyjemność i zmysłowość. Niestety w tamtych czasach czekolada była twarda: ciężko było ją wyprodukować i zjeść. Wszystkie te określenia dalekie były od rzeczywistości, aż do pewnego przełomowego wydarzenia… Rudolphe Lindt, znany z bycia lekkoduchem, opuścił fabrykę, nie kończąc swojej pracy i co więcej, nie wyłączając maszyn. Maszyny pracowały nieprzerwanie przez cały weekend. Kiedy Rudolphe Lindt wrócił do fabryki w poniedziałkowy poranek, doznał początkowo szoku. W mieszalniku znalazł twardą, spaloną masę czekoladową, która lśniła i wspaniale pachniała. Spróbował jak smakuje i po raz pierwszy poczuł, jak czekolada rozpuszcza się w ustach. Był w siódmym niebie.

Od ponad 150 lat wytwórcy czekolady zarówno w Szwajcarii, jak i na całym świecie, próbują odkryć tajemnicę rodzinnej receptury czekolad Lindt. Do tej pory nikomu się to nie udało. Rozpływająca się w ustach czekolada Rudolphe’a Lindta pozostaje nie tylko synonimem znanej na całym świecie szwajcarskiej czekolady, ale też symbolem innowacyjności i wynalazczego talentu wziętych przedsiębiorców z tego małego kraju w sercu Europy: z ojczyzny czekolady Lindt.

Masa netto
200g
Cena za 100g
16,00 zł
Kraj pochodzenia
Włochy
Skład
Cukier, orzechy laskowe (25%), olej roślinny (słonecznik, krokosz barwierski, ryż), odtłuszczone mleko w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyna sojowa).

Related products

Scrummy
Wczytywanie...