Lindt Crema Fondente

(200g)

Gładki krem z deserową czekoladą i orzechami laskowymi.

Data ważności
2020-10-30
W koszyku
szt.
W magazynie
Dużo
Dostawa w ciągu
1-2 dni

25,99 zł

Dostępny

Doskonałość czekolady Lindt, poczujesz również w tym kremie do smarowania. Krem z gorzkiej czekolady Lindt z 70% kakao oraz orzechami laskowymi, to intensywne arcydzieło. Weź łyżeczkę i zatrać się w wyjątkowej i niepowtarzalnej przyjemności.

Był rok 1879, kiedy to Rudolphe Lindt pragnął stworzyć czekoladę, którą cechowałaby miękkość, przyjemność i zmysłowość. Niestety w tamtych czasach czekolada była twarda: ciężko było ją wyprodukować i zjeść. Wszystkie te określenia dalekie były od rzeczywistości, aż do pewnego przełomowego wydarzenia… Rudolphe Lindt, znany z bycia lekkoduchem, opuścił fabrykę, nie kończąc swojej pracy i co więcej, nie wyłączając maszyn. Maszyny pracowały nieprzerwanie przez cały weekend. Kiedy Rudolphe Lindt wrócił do fabryki w poniedziałkowy poranek, doznał początkowo szoku. W mieszalniku znalazł twardą, spaloną masę czekoladową, która lśniła i wspaniale pachniała. Spróbował jak smakuje i po raz pierwszy poczuł, jak czekolada rozpuszcza się w ustach. Był w siódmym niebie.

Od ponad 150 lat wytwórcy czekolady zarówno w Szwajcarii, jak i na całym świecie, próbują odkryć tajemnicę rodzinnej receptury czekolad Lindt. Do tej pory nikomu się to nie udało. Rozpływająca się w ustach czekolada Rudolphe’a Lindta pozostaje nie tylko synonimem znanej na całym świecie szwajcarskiej czekolady, ale też symbolem innowacyjności i wynalazczego talentu wziętych przedsiębiorców z tego małego kraju w sercu Europy: z ojczyzny czekolady Lindt.

Waga
200g
Cena za 100g
13,00 zł
Kraj pochodzenia
Włochy
Skład
Cukier, kakao niskotłuszczowe, olej roślinny (słonecznikowy, krokosz barwierski, ryżowy), orzechy laskowe, tłuszcz roślinny (kokos, słonecznik), odtłuszczone mleko w proszku, masło kakaowe, migdały, emulgator (lecytyna sojowa), proszek waniliowy.Lidt Crema Fondente
Nowy

Scrummy
Wczytywanie...