Lindt Lait Extra Fin

(110g)

Francuska, klasyczna mleczna czekolada.

Data ważności
2022-02-28
W koszyku
szt.
W magazynie
2 szt.
Dostawa w ciągu
1-4 dni robocze

9,99 zł

Ostatnie sztuki w magazynie
Bogata i jakże ciekawa historia początków znanej na całym świecie marki Lindt skłoniła nie tylko Ciebie do spróbowania tej wyśmienicie mlecznej czekolady. Klasyczna tabliczka została stworzona idealnie! Aksamitnie rozpływa się w ustach.
Był rok 1879, kiedy to Rudolphe Lindt pragnął stworzyć czekoladę, którą cechowałaby miękkość, przyjemność i zmysłowość. Niestety w tamtych czasach czekolada była twarda: ciężko było ją wyprodukować i zjeść. Wszystkie te określenia dalekie były od rzeczywistości, aż do pewnego przełomowego wydarzenia… Rudolphe Lindt, znany z bycia lekkoduchem, opuścił fabrykę, nie kończąc swojej pracy i co więcej, nie wyłączając maszyn. Maszyny pracowały nieprzerwanie przez cały weekend. Kiedy Rudolphe Lindt wrócił do fabryki w poniedziałkowy poranek, doznał początkowo szoku. W mieszalniku znalazł twardą, spaloną masę czekoladową, która lśniła i wspaniale pachniała. Spróbował jak smakuje i po raz pierwszy poczuł, jak czekolada rozpuszcza się w ustach. Był w siódmym niebie.

Od ponad 150 lat wytwórcy czekolady zarówno w Szwajcarii, jak i na całym świecie, próbują odkryć tajemnicę rodzinnej receptury czekolad Lindt. Do tej pory nikomu się to nie udało. Rozpływająca się w ustach czekolada Rudolphe’a Lindta pozostaje nie tylko synonimem znanej na całym świecie szwajcarskiej czekolady, ale też symbolem innowacyjności i wynalazczego talentu wziętych przedsiębiorców z tego małego kraju w sercu Europy: z ojczyzny czekolady Lindt.

Masa netto
110g
Cena za 100g
9,08 zł
Kraj pochodzenia
Francja
Skład
Cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, miazga kakaowa, laktoza (z mleka), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), ekstrakt ze słodu jęczmiennego, aromat (wanilia).

Scrummy
Wczytywanie...