Gicopa Violettes

(100g)

Twarde cukierki w kształcie fiołków, pokryte cukrem pudrem.

5,99 zł

Obecnie brak na stanie

Gicopa Violettes to specjalność regionu Liège w Belgii. Krystalizowane w cukrze, twarde cukierki w kolorze fioletowym produkowane są od 1895 roku. Cukiereczki posypane są cienką warstwą cukru i przedstawiają pięć płatków fiołka. Obecnie cukiernia Gicopa produkuje około 2 ton fiołków dziennie.

Nazwa „true violet Liège” jest zastrzeżonym znakiem towarowym.

Obecnie cukiereczki te są eksportowane w szczególności do Francji, Anglii i Malty.


Waga
100g
Cena za 100g
5,99 zł
Kraj pochodzenia
Belgia
Skład
Cukier, syrop glukozowy, zakwaszacz (kwas cytrynowy: E330), aromaty, barwniki: E120, E133.

Scrummy
Wczytywanie...