Fazer Kismet Geisha

(41g)

Wafelek z kremowym nugatem z orzechów laskowych, oblany mleczną i ciemną czekoladą. 

5,99 zł

Obecnie brak na stanie
Wydaj 200,00 zł by zyskać darmową dostawę!

"Gei" czyli umiejętność, zdolność, a "sha" to ktoś kto wie. Razem tworzą słowo Geisha, które można przetłumaczyć, jako wykwalifikowanego człowieka. Finlandzki batonik Geisha to nuta orientu, która w życiu codziennym pozwoli poczuć japońską kulturę. 

Kismet to wafelek przekładany orzechowym nugatem, a oblany mleczną i ciemną czekoladą.

Karl Fazer urodził się w Helsinkach w 1866 roku i od najmłodszych lat uwielbiał łączyć smaki. Zapragnął zostać cukiernikiem i uczył się swego fachu w Berlinie, Paryżu i Sankt Petersburgu w uznanej cukierni G. Berrina. Następnie 17 września 1891 roku, po zdobyciu doświadczenia w zawodzie, otworzył francusko-rosyjską cukiernię przy Kluuvikatu 3 w Helsinkach. Popyt na produkty Fazera rósł proporcjonalnie z ich różnorodnością. Wraz z rozwojem Karl w 1897 postanowił tworzyć słodycze przemysłowo, dla szerokiego grona odbiorców. Właśnie w tym roku otworzył nową czteropiętrową fabrykę w Tehtaankatu w centrum Helsinek. Karl Fazer zmarł jesienią 1932 r. w wieku 66 lat, ale firma cały czas się rozwija. Warto dodać, że do dziś Fazer jest firmą rodzinną i pracuje w niej już czwarte pokolenie Karla Fazera.

Masa netto
41g
Cena za 100g
14,61 zł
Kraj pochodzenia
Finlandia
Skład
Cukier, tłuszcz roślinny (palmowy, masło shea), mąka pszenna/b], odtłuszczone mleko w proszku, miazga kakaowa, masło kakaowe, orzechy laskowe(7%), mleko, serwatka w proszku (z mleka), włókno bambusowe, tłuszcz mleczny, olej roślinny (rzepakowy) kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, mąka ryżowa, emulgator (lecytyna sojowa), sól, substancja spulchniająca (E500), ekstrakt słodowy (z jęczmienia), aromaty (wanilia, wanilina), maślanka w proszku, skrobia kukurydziana. Może zawierać migdały i jaja. W masie czekoladowej kakaowej minimum 42%. W masie kakaowej z mlecznej czekolady minimum 30%.

Related products

Scrummy
Wczytywanie...