Cadbury Dairy Milk Daim Chocolate

(120g)

Mleczna czekolada z chrupiącymi migdałowymi kawałkami karmelu Daim.

Data ważności
2024-04-14
W koszyku
szt.
W magazynie
2 szt.
Dostawa w ciągu
1-4 dni robocze

14,99 zł

Ostatnie sztuki w magazynie
Wydaj 200,00 zł by zyskać darmową dostawę!

Daim i Cadbury? Czy istnieje lepsze połączenie? Chyba nie ;) Razem stworzyli Cadbury Dairy Milk Daim Chocolate. Chrupiące migdałowe kawałki karmelu Daim pokryli cudownie mleczną czekoladą Cadbury. Miłośnicy obu marek pokochają ją od pierwszego kęsa!

Firma Cadbury ma bardzo bogatą historią. Jej początki sięgają roku 1824, kiedy to John Cadbury rozpoczął działalność, w której sprzedawał herbaty, kawy oraz napoje czekoladowe w swojej kawiarni w Birmingham. Wkrótce potem dołączył do niego jego brat Benjamin. Firma rozwijała się bardzo dobrze, doceniona została nawet przez samą królową Wiktorię, której dostarczali swoje wyroby.

Firmę po braciach Cadbury przejęli synowie Johna Cadbury - Richard oraz George. Rozwinęli przedsiębiorstwo oraz po wynalezieniu technologii produkcji tabliczek czekolady na początku XX wieku, stworzyli linię do produkcji słynnej czekolady Cadbury Dairy Milk. Wyróżniała się większą zawartością mleka od konkurencyjnych czekolad.
Obecnie Cadbury jest własnością amerykańskiej firmy Mondelez. Jej produkty znane są niemal na całym świecie i do dzisiaj zachwycają swoim smakiem.

Masa netto
120g
Cena za 100g
12,49 zł
Kraj pochodzenia
Anglia
Skład
Mleko **, cukier, masło kakaowe, tłuszcze roślinne (palmowy, Shea, kokosowy), masa kakaowa, blanszowane migdały, odtłuszczone zagęszczone mleko słodzone , emulgatory (E442, E476, lecytyna sojowa), sól, serwatka w proszku (z mleka ), odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz mleczny, częściowo demineralizowana serwatka w proszku (z mleka ), aromaty, ** odpowiednik 426 ml świeżego mleka w każdym 227g czekolady mlecznej. Czekolada mleczna zawiera: minimum 20% suchej masy mlecznej, minimum 20% masy kakaowej, inne tłuszcze roślinne oprócz masła kakaowego.

Related products

Scrummy
Wczytywanie...